Fejkade OS-supportrar.

Nu är OS slut. Det var väl helt okej att titta på valda delar. Duktiga representanter för vårt land, absolut.
 Men jag  tycker att det är rätt töntigt när så många som är som jag egentligen, har rätt kass koll på både curling och skidskytte, plötsligt får ett brinnande intresse. Jag såg på fyrans morgonprogram i morse, Tilde och någon flickig liten gäst stod och konstaterade hur roligt det faktiskt är med curling och så fnittrade de tillsammans.
 Men alltså, det ÄR ju bara för att det är en så stor tävling just nu och vi kan sätta Sverige i allas blickfång. Det är ju för fasen bara kolla på den lilla bruden så ser man ju att hon egentligen gillar typ att baka, sticka och skvallra. Jag hajar inte hur man helt och hållet kan ställa om sig när det vankas OS, EM, VM. Där slänger de sig i tv-soffan med bärs och chips och fattar ingenting av spelregler, poäng och knappt vem man ska hålla på och liksom bara "Koooooom igen nu för fan Myhreeeeeer!!!!!" eller "Sooooooopa nu tjejeeeeeer, mer åt hööööööger, nä men klantarslen nu fuckar de upp för oss...".
 Och de är väl det värsta det där med "oss". Det har jag aldrig fattat. Ja, okej om man är värsta menlösa fotbollshuliganen som måste känna att man lever genom något annat än just sitt eget sketna liv. För dem är väl den här vi-känslan själva bränslet. Men att under några dagar vartannat år när det råkar vara något större evenemang glida in där och bröla bredvid de genuint sportintresserade i soffan och låtsas bry sig, det är ju för töntigt.
Självklart kan ett genuint intresse också gå i vågor men när så många som aldrig aldrig skriver om sport på t e x Facebook plötsligt inte har med något annat än "JAAAAAAAA!" och "NEEEEEEJ" i tid och otid och sedan när sportvärlden fortsätter sin existens efter OS så är alla tillbaka i det vanliga snacket om barn, musik och vitt vin med tjejerna. De hade egentligen fått världens ångestattack om någon hade tvingat dem att se på Canal plus sport ens tre timmar i veckan.
Men.... ALLT detta är lugnt, den mest puckade gruppen är de som går så långt så de köper sig garn och mönster för att sticka sig en egen OS-mössa. De är ej förlåtna nu när OS når sitt slut. Jag såg på tv att garn i just de färgerna som behövs till att sticka den officiella OS-mössan är slut i många garnaffärer. En butiksinnehavare sa att de "hade kunnat sälja ton" av just de färgerna för folk "har varit som galna" och handlat upp hela lager om och om igen.
Äh, klart alla är förlåtna och får pyssla med vad de vill. Det är rätt rörande. Men nu kan de äntligen sluta låtsas och återgå till det som verkligen betyder något för dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0