Fejkade OS-supportrar.

Nu är OS slut. Det var väl helt okej att titta på valda delar. Duktiga representanter för vårt land, absolut.
 Men jag  tycker att det är rätt töntigt när så många som är som jag egentligen, har rätt kass koll på både curling och skidskytte, plötsligt får ett brinnande intresse. Jag såg på fyrans morgonprogram i morse, Tilde och någon flickig liten gäst stod och konstaterade hur roligt det faktiskt är med curling och så fnittrade de tillsammans.
 Men alltså, det ÄR ju bara för att det är en så stor tävling just nu och vi kan sätta Sverige i allas blickfång. Det är ju för fasen bara kolla på den lilla bruden så ser man ju att hon egentligen gillar typ att baka, sticka och skvallra. Jag hajar inte hur man helt och hållet kan ställa om sig när det vankas OS, EM, VM. Där slänger de sig i tv-soffan med bärs och chips och fattar ingenting av spelregler, poäng och knappt vem man ska hålla på och liksom bara "Koooooom igen nu för fan Myhreeeeeer!!!!!" eller "Sooooooopa nu tjejeeeeeer, mer åt hööööööger, nä men klantarslen nu fuckar de upp för oss...".
 Och de är väl det värsta det där med "oss". Det har jag aldrig fattat. Ja, okej om man är värsta menlösa fotbollshuliganen som måste känna att man lever genom något annat än just sitt eget sketna liv. För dem är väl den här vi-känslan själva bränslet. Men att under några dagar vartannat år när det råkar vara något större evenemang glida in där och bröla bredvid de genuint sportintresserade i soffan och låtsas bry sig, det är ju för töntigt.
Självklart kan ett genuint intresse också gå i vågor men när så många som aldrig aldrig skriver om sport på t e x Facebook plötsligt inte har med något annat än "JAAAAAAAA!" och "NEEEEEEJ" i tid och otid och sedan när sportvärlden fortsätter sin existens efter OS så är alla tillbaka i det vanliga snacket om barn, musik och vitt vin med tjejerna. De hade egentligen fått världens ångestattack om någon hade tvingat dem att se på Canal plus sport ens tre timmar i veckan.
Men.... ALLT detta är lugnt, den mest puckade gruppen är de som går så långt så de köper sig garn och mönster för att sticka sig en egen OS-mössa. De är ej förlåtna nu när OS når sitt slut. Jag såg på tv att garn i just de färgerna som behövs till att sticka den officiella OS-mössan är slut i många garnaffärer. En butiksinnehavare sa att de "hade kunnat sälja ton" av just de färgerna för folk "har varit som galna" och handlat upp hela lager om och om igen.
Äh, klart alla är förlåtna och får pyssla med vad de vill. Det är rätt rörande. Men nu kan de äntligen sluta låtsas och återgå till det som verkligen betyder något för dem.


Jag


Vem är jag?

Hehe, lite lagom kvasifilosofisk rubrik. Men allvarligt, det känns som att man ska profilera sig och kategorisera sig när man ska ut och försöka synas i det här mediet. Antingen så är man egenutnämnd proffstyckare, veteranbilsspecialist, Stureplansfetischist eller allmänt fixerad av who knows what...kanske av Hello Kitty.
Men vad ska jag välja som mest utmärkande med mig för att det ska locka läsare och inte bli så jämntamt? Jag är ju inte ens jämntam.
Vad är min titel och vad är jag satt på den här jorden med för kall? Är det ragdollmatte till Izzy och Suzy som är största fokus eller är det mamma till lilla Polly på ett år? Ska jag snacka blöjmärken, katthyss eller ska jag visa vad jag fyller mina tallrikar med för mat varje dag? Ärligt talat så vet jag inte och det är väl då det blir fel...VEM FAN TROR JAG DÅ SKA LÄSA MIN BLOGG!!!!
Okej, nu bestämmer jag mig fort och lovar att reflektera över min egen tillvaro som människa, mamma, matte, flickvän, granne, dotter, anställd, röstande medborgare, svenne, kompis, fiende, konsument och TYCKARE. Ja se där kom det, tyckare. Det är väl det som man gör här även om ordet känns så äckligt mycket 2010. Eller räcker det med att man tänker, är det kvalifikation nog eller känns det för basic och använt det där med att tänka?
Jag, The Thinker in the band...The Dreamer? Eller är jag mer den som får pojkhjärtana att pulsera? Ska jag börja ta foton av mig själv i olika sassy baddräkter och köra på sex helt enkelt? Skicka till Bingo...låta han ta mig vidare i businessen och vips är jag en bikinikanin hos Hefner. En kanin som passar bäst in i Underlandet med Alice och co, en vit kanin med ännu vitare strimmor på låren och överbett. Äh, jag hade nog fått bli en kanin men det är nog inte därför jag är här...

Är jag stötande? Det blir jag faktiskt stött av...

Stackars jag försöker komma ut ur den här lilla bubblan och nå ut till någon läsare. Jag lägger ut en länk till mitt första inlägg på facebook och får då veta att facebook inte vill befatta sig med mitt stötande material!? Är det något fel eller reagerar en  automatisk moderator på det mycket kontroversiella uttrycket "vafasen"? Hur rumsren måste man vara? Jag är från Norrland och är uppvuxen med långt mycket mer avancerade svordomar än så. Äeh, det är något lurt.


Jag känner mig kallad av Bloggosfärguden.

Ja, nu kör jag då. Inte fasen vet jag väl vad det här ska gå ut på men det är min ensak. Jag behöver skriva av mig och den som vill får titta på. De som har för mycket hat i kroppen vill jag inte befatta mig med. De kan vackert sväva vidare till nästa blogg och pröva bråka där. Men diskussioner gillas här!
Välkommen mes dames et monsieurs!

RSS 2.0