Jag måste va´ sjuk. Sjuk sjuk sjuuuk.Är så less på dessa dagisinfluensor och skit som denna familj drabbats av sedan Polly började på förskola. Jag har nästan glömt bort hur det känns att ha tid för annat än att dosera penicillin, besöka vårdcentraler, ta temp och hosta, snora och spotta slem. Jag är också ordentligt less på att försöka hitta på roliga spännade aktiviteter inne i lägenheten. Och ja, strax utanför i kvarteren och köpcentrumet också för den delen.
Så fort Polly blir lite större ska jag i alla fall börja köra med lite vitlök, ingefära, C-vitaminbrus och Esberitox. Nu kan man ju bara hålla tummarna och ge henne lite frukt och hoppas att hon får i sig lite antioxidanter och vitaminer därifrån som kan fajtas mot bakterierna.
Lillan vill ju vara på dagis och få lite andra intryck än att bara höra mig läsa "Bäbis lessen", "Bäbis arg", "Bäbis dansar", "Bäbis jobbar", "Bockarna Bruse" eller sitta på hennes rum och försöka liva upp gamla nallar och lekar som hon dissar. När man inte är frisk själv heller så är man ju inte så inspirerande mamma. Suck.
Nåväl, det finns alltid de som har det värre och det är såklart ändå en välsignelse att ha tak över huvudet och mat. Och varandra. Host. Läget

Ofta känner jag att det är svårt att avgöra hur jag mår. Så är det nu. Det är som att jag får intervjua mig själv och checka av:
Hur mår du? Hur mår familjen? Vännerna? Är du älskad? Har du pengar? Är du uttråkad? Hungrig? Destruktiv? Lat och okreativ eller gör du något som stimulerar hjärnan? Själen i balans? Lugn och trygg eller orolig? Trött?
En snabb kalkylering av svaren säger...det är nog inte så bra. Inte idag.

Veckans tips

När jag får tag i en Allers eller Året Runt så brukar jag dels läsa "Veckans kriminalfall" dels så brukar jag checka sidan med tips från husmödrarna (ibland även husfäderna). Det känns som att man lär känna endel av mänskligheten då och det kan vara nyttigt. Ofta är man chockerad men ibland blir man riktigt sugen på att pröva något av dem och se om de funkar.
Jag har sparat några av dem jag stött på och satt upp dem med tejp på toaletten för att man verkligen ska kunna sitta och ta sig tid att läsa dem om och om igen, dag efter dag...till slut kanske man inser att det är genier som ligger bakom tipsen.
Endel försöker återuppfinna ett gammalt tips, alltså ta kredden från den riktiga innovatören. T ex så har jag ett urklipp som handlar om att man kan vända smörgåsarna mot varandra i lunchboxen så kletar det mindre. Något i den stilen...men det är ju old news. Det där kan vi redan sedan länge. Det är samma med undermedlet ättika. Det ska användas i tid och otid mot fläckar, dålig lukt, ohyra och...vi kan den skolan. Det stod vår mormors mor och förespråkade över staketet till grannen för hundra år sedan. Hon vänder sig i graven om ni tar åt er äran för det nu. Det var hela hennes värld. Kanske.
Några av tipsen är bara alldeles för stora projekt för en alltför liten skitsak. En jag har handlar om att man kan fluffa till en platt kudde genom att sprätta upp sömmen, sticka in en cykelpump och "pumpa upp" den lite för att sedan sy igen kudden igen. Ingen som lever i denna tidsålder man väl prioritera att ge sin kraft till en så bökig grej som man kan lösa på ett mycket mindre ansträngade sätt. Oh dear...
Jag måste också nämna en tredje typ av husmorstips. Ni får själva tänka ut en passande benämning, utifrån hur knasiga ni själva är, på dem när ni läser mitt exempel. "När jag våttorkar taken inomhus så brukar skurvattnet droppa ner i ögonen. Jag löser detta problem genom att alltid ha på mig slalomglasögon när jag torkar mina tak hemma". Shit...varmt immigt galet jobbigt freakat...härligt.

Jag tänkte egentligen bara ge ett litet tips men kom in i en så lång fundering. Nåväl, jag är på gränsen till att bli förkyld. Det kliar i halsen och jag är frusen och resten av känslan kan ni räkna ut. Tyvärr har jag inte Esberitox hemma. Ja, det var liksom tipset. Esberitox när man är på väg att bli förkyld är guld. Nu har jag inte haft det hemma på länge utan istället kapitulerat inför förkylningen, lagt mig platt och låtit skiten ta mig. Men jag ska se till att skaffa hem detta undermedel. Alla snackar om Kan Jang jämt men nä..Esberitox is the shit. Det är också viktigt att överdosera. På förpackningen står det att man ska ta typ 3x3 tabletter spridda över ett dygn men jag kör alltid alla nio på en gång. Och det är inte för att leka rock´n´roll utan för att jag så gärna vill sätta stopp för förkylningssymptomen. Och det gör man. Man ska låta dem smälta under tungan. Helst gå och lägga sig och somna så. På morgonen mår man mycket bättre. Perfekt.


kod

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1593623/pandrisen?claim=565adqfxfbz">Följ min blogg med bloglovin</a>

Inget mer Omega 3

Janne Josefsson har återigen dragit fram nya grejer att förfasas över. Vi vet ju alla att det råder Omega 3-hysteri och jag har nog själv käkat pillren när jag var gravid har jag för mig. Men aldrig mer. Om man inte gör om hela businessen. Nu så är det ett norskt företag som köper in fiskolja från Marocko som ockuperat Västsahara. Det är utanför Västsahara som man fångar fisken, i deras vatten. I Västsahara så är människorna rejält fattiga och skulle behöva få äta hela fisken som tydligen var riktigt bra matfisk (istället för att bara pressa ur oljan)eller i alla fall livnära sitt eget folk med stålarna som detta "havets guld" kan ge dem. Istället för att "vi" kör slut på deras tillgångar och föder oss redan hyfsat välmående pösmunkar här med fiskolja. Äh, köp ej mer. För att fatta detta bättre så kolla på Uppdrag granskning om Omega 3-industrin.
Allt är så överjävligt här i världen är som vanligt kontentan. Jag vill att vuxna och barn i Västsahara ska få i sig käk och ha ett lika värdigt liv som vi lever här. Så jag klarar mig i alla fall utan dessa tabletter. Och det gör ni andra också. Var inte fåfänga, egoistiska och pantade i huvudet. Jag ber er Omegajunkies där ute...dags för rehab.

Lily Allen, vad fin hon är.

Vad cool Lily Allen är. Kollade på London live igår. Har sett och läst ett par intervjuer med henne förut också och tänkte även då att...fan vad cool hon är. Hon är ju blotta 23 år också, lillflickan.
Jag blir så glad när jag kan beundra människor riktigt genuint, utan att störa mig på grejer kring dem alls. Det sköna är att jag nästan aldrig ens lyssnar på hennes musik. Men när jag väl gör det så är min beundran total. Hon är smart och mixtrar med ord och relationsbekännelser och är rakt på pricken med så många formuleringar om människors skitliv. Krasst och öppet ärligt.
Jag har lite samma känslor inför henne som till Robbie Williams. Det är så sköna, krassa och helt genuina. Man vill bara ta en fika med dem även om man kanske inte orkar lyssna på deras alster för att man egentligen gillar annan musik av, ibland t o m, riktiga osympatiska uppblåsta skitstövlar till musiker. De kan snacka om vad fasen som helst och struntar i vad folk tänker och tycker. Punk fast utan att det krystas fram. Det bara finns där. Jag önskar att de vore mina grannar så hade vi kunnat låna socker åt varandra.

Jarvis

Äeh, jag måste bara skriva att jag tror Jarvis är den sexigaste personen på jordklotet. Han är en manlig Marilyn Monroe och det osar sex om honom när han öppnar käften eller tittar under lugg. Okej, han börjar bli gammal och duschar kanske inte så ofta men vem bryr sig när han är så intagande och fantastisk? Fy fan vad barnslig jag är som har en idol som jag är småkär i men det är rätt befriande att få drömma sig bort ibland.
Jag är nog ingen riktig fullblodskvinna för jag går varken igång på Depp eller Pitt. Vissa namn surrar ju år efter år på alla listor och läppar som talar om vem som är het och åtrådd. Clooney..äh vad gammal och grå och fyrkantig med rat pack-komplex...ja och så var det med det. Jag tänkte rabbla upp en massa kända män men kommer bara på tre stycken. Jaja, Jarvis är i alla fall het som helvetet.

Man ska bjuda på sitt liv så varsågod

Nu kan det låta på rubriken som att jag känner mig tvingad till detta. Men jag är ju inte Pernilla Wahlgren. Det finns ju egentligen inte ett sug därute efter mitt liv. Jag är ju inte känd. Nä, det är helt enkelt jag som känner att det är helt okej och till och med kul att dela med mig av livet. Om inte annat så till mig själv att läsa i framtiden som en dagbok.
Jag vet att endel bloggande går ut på att dela med sig av bilder och ältande och utropstecken och smileys och jag tänkte köra på samma spår. För alla har ju faktiskt olika liv och det ska vi vara väldigt tacksamma för. Det hade blivit asroddigt annars.
Jag läste i Mama om mammabloggar och fick återigen en envis tanke om att man på något sätt måste kategorisera sig. Vare sig man bloggar om ungar eller mode eller vad det nu gäller. Och det viktigaste, ha en helt unik grej att komma med själv. Men alltså, jag kan varken säga att jag är det ena eller det andra så jag kanske borde söka hjälp för att finna mig själv och sedan återkomma?!
Nä, jag kör nu och slutar vara så ängslig och skitnödig med vad jag ska skriva om och vem som ska bry sig.

Så...folks, idag var det skitjobbigt för min kille hade tagit med sig förrådsnyckeln som går till förrådet (nähä..döh...) och stuckit iväg till till sitt jobb. När jag kom på det så var min Polly redan genomsvettig, satt i sin Michelinoverall och grimaserade och ville iväg till dagis. Jag var tvungen att lämna dörren olåst och började kånka iväg med henne i famnen nerför trappan och tänkte att mina armar och axlar kommer paja av att bära henne ända till dagis.
 Då som en skänk från ovan öppnade den mest normala grannen sin dörr och jag kunde be om att få låna hennes förrådsnyckel. Perfekt! Snippa snapp snut...nä en viktig detalj är att jag hade en stor oro för det här med den olåsta dörren. För när den är olåst så går den till och med upp på vid gavel när någon öppnar eller stänger nere i porten. Så jag sprang med vagnen till dagis så jag fick astmaproblem och lämnade Polly. Sedan sprang jag hem igen och det kändes som att jag skulle dö för jag har så dålig kondis och är så otränad just nu. Eller just nu och just nu men...jobbigt var det i alla fall. Tack och lov var mina fina katter och mina fina saker kvar i lägenheten och jag hoppas att ingen var inne här och "ollade" under tiden jag var borta.
Så det var det, det känns okej att skriva om vardagssaker än så länge. Det gäller kanske att ha mer rafflande saker att berätta bara. Men det kan jag inte bjuda på just nu för det finns inget rafflande material att dela med sig av. Men det kommer väl. Ha tålamod.


Alltid ska man ampes över de små...

Idag väntar jag på att få komma till Vårdcentralen med min ettåring Polly. Jag hatar Aftonbladets skräcklöp som vet vilka knappar de ska trycka på och när, men jag ser ju dem ändå och då är hjärnan igång...för "passande" nog till gårdagens historia om en liten kille som dog av hjärnhinneinflammation så har min Polly fyrtio graders feber och jag har ingen aning om varför. Alla andra symptom är luddiga och då kan man brodera ut valfria skräckdiagnoser.
Det är ju dömt att bli hysterisk när man surfar in på Vårdguiden. Fy, rätt som det var så hade jag klickat mig vidare till just hjärnhinneinflammation och inatt har hela symptomlistan rabblats fram och tillbaka i skallen på mig och jämförts med Pollys tillstånd. Puh, snart är klockan ett och jag kan ge över diagnostiseringsarbetet till en  läkare.

RSS 2.0